Kesknädala peatoimetaja: Kivimägi ei saanud sõna Panovi pärast

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Kesknädal avaldas Pärnu maavanemat ründava artikli.
Ajaleht Kesknädal avaldas Pärnu maavanemat ründava artikli. Foto: www.kesknadal.ee

Kolmapäeval ilmus Keskerakonna häälekandjas Kesknädal artikkel, milles viidati nagu oleks Pärnu maavanem Toomas Kivimägi Pärnu linnapea Mart Viisitamme ““korruptsiooniskandaali” käia lükanud” ning nimetati teda muu seas “närviliseks tõmblejaks”. Kivimägile artiklis sõna ei antud, küll aga Viisitammele ning kirjutise autoriks oli märgitud Kesknädal.


Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde, kes oli 4. veebruari ajalehes Kesknädal ilmunud artikli “Toomas Kivimägi. Kas salakaval niiditõmbaja? Või aus Batman?” autor?


Loo autor on kollektiivne. Minu teada tegeles selle materjali korraldamisega Pärnus ja Pärnumaal vähemalt kolm inimest, keda ma pidulikult tituleeriksin Kesknädala allikateks.



Lisaks tegeles sellega Tallinnas veel paar inimest, kuna meie lehe korruptsiooniteemalist sarja koordineerib meie väljaandja SA Jüri Vilmsi sihtkapital, tellides vastavaid materjale allikatelt.



Lõpuks tegeles selle looga toimetuse väikesearvuline kollektiiv. Nagu näete, meil on tööl ainult kaks loomingulist töötajat pluss mina terviku koordineerijana. Niisiis on loo autoriteks vähemalt kuus - seitse inimest ja nende üldnimetus Kesknädal.



Varem on samas sarjas juba ilmunud isamaaliitlasest linnapea tehingute ülevaade Narva-Jõesuus (14. jaanuaril), Pihli-Raski korruptiivne maaost (21. jaanuaril) ning Isamaaliidu juhitud 74 miljoni kroonine riigikahjulik majatehing Tallinnas Rävala puiesteel. Kivimägi oli meil neljas. Ja ei jää viimaseks.



Miks ei olnud artikli juures Pärnu maavanema kommentaari?


Toomas Kivimägi kommentaari ei olnud sellepärast, et lähtume Eestis levinud ajakirjandustavast - Vladimir Panovil (Tallinna endine abilinnapea - toim) pandi TVs kõige vaadatavamal ajal käed raudu enne kui mehele mingitki sõna anti.



Viis aastat inimest piinati, meedias ei küsitud kordagi, kas kõik on ikka heade tavadega kooskõlas. Järelikult on see laiemalt levinud ja aktsepteeritav komme, millest Kesknädal samal turul tegutsejana on sunnitud lähtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles