Maamaksutähtaeg läheneb

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eeloleval esmaspäeval on viimane päev esitada tuludeklaratsiooni ja tasuda maamaksu.

Et maksukohustus ei ununeks, saatis maksu- ja tolliamet (MTA) välja tähtajast teavitava e-kirja. Säärane meeldetuletus saadeti vaid neile, kellel maamaks veel tasutud pole.

Kui aastane maamaksusumma ületab 64 eurot, jagati maksu tasumine kaheks osamakseks. See tähendab, et üle 64eurose summa puhul peab maksumaksja 2. aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte alla 64 euro. Ülejäänud osa maamaksust on vaja maksta 1. oktoobriks.

MTA andis maamaksu summast teada juba 15. veebruaril, kui aga keegi pole teadet mingil põhjusel kätte saanud, leiab selle e-maksuameti rubriigist “Nõuded ja kohustused”, samuti saab teate välja trükkida teenindusbüroos.

Kui maamaks jääb õigel ajal tasumata, tuleb järgmisel aastal oodata tulumaksutagastust kauem.

Esmaspäeval on viimane võimalus esitada tuludeklaratsioon. “Nagu ikka esitavad viimasel hetkel oma deklaratsiooni need maksumaksjad, kellel tuleb tulumaksu juurde maksta,” ütles MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.

Tulude deklareerimise ja maamaksu kohta saab teavet MTA kodulehelt või infotelefonil 1811.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles