Kaisma vallal valmis üldplaneering

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisma valla kodulehe fragment..
Kaisma valla kodulehe fragment.. Foto: www.kaisma.ee.

Kaisma vallavolikogu kehtestas üldplaneeringu, mis määrab vallas maakasutuse põhimõtted.


Kaisma abivallavanem Margus Pikkor märkis, et üldplaneeringu avaliku väljapaneku käigus ei tulnud ühtegi vastuväidet ega käidud planeeringuga aktiivselt tutvumaski.



Maakonnakeskusest kaugel asuv vald pole kannatanud kinnisvarabuumi käes, nii ei ole tekkinud vaidlusi maa sihtotstarvete määramiselgi.



Üldplaneering näeb perspektiivis ette elamuarendusala Kaismal vallamaja vastas, maaomanike ettepanekul kaht looduskaitsealast väljapoole jäävat ala Kaisma Suurjärve lähedal, Kergus kortermajade kõrval ja Kõnnus kohaliku tähtsusega paeastangulisel väärtusmaastikul. Üldiseks krundi miinimumsuuruseks on arvatud 0,2 hektarit.



Tootmis- ja ärimaad on jäetud laienema peamiselt sinna, kus praegugi asuvad töös või tühjalt seisvad otstarbelised hooned: Kergus, Kaismal, täiesti uus perspektiivne tootmisala on üldplaneeringus märgitud Kõnnus kruusakarjääri kohale. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles