Pärnu linn võtab Kalevilt staadioni hoonestusõiguse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalevi staadion on juba aastaid olnud kehvas seisukorras.
Pärnu Kalevi staadion on juba aastaid olnud kehvas seisukorras. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti spordiselts Kalev peab Pärnu Kalevi staadioni hoonestusõiguse linnale tagasi andma, sest pole lepingus ette nähtud tähtajaks suutnud spordirajatist korda teha.

Pärnu linnapea teatel on linnal investor olemas, natuke abi loodetakse riigilt ja umbes aastaga peaks staadion korda saama. Kalevi staadion vajab juba ammu remonti ja see oligi põhjus, miks linn spordirajatise hoonestusõiguse 2005. aastal spordiselts Kalevile andis. Algus oli lootustandev, sest Kalevil oli investor. Aga detailplaneering venis ja majanduses said head ajad otsa, vahendas "Aktuaalne kaamera".   

Kalevi juhatuse esimehe kohusetäitja Peeter Maspanovi sõnade järgi läheb hoonestusõigus tõesti Pärnu linnale tagasi. "Juhatus on sellise seisukoha võtnud ja esitab selle üldkogule. Kui üldkogu nõustub, tuleb see tõenäoliselt meil selliselt ellu viia," ütles Maspanov.

Linnapea Toomas Kivimägi ütles, et staadioni kordategemine on talle väga oluline ja teemaga on pikalt tegeldud. Investor teeks spordirajatise korda, tulu teeniks aga staadionihotellist.

Kivimägi sõnade järgi on ta mitu korda kohtunud ühe võimaliku investoriga, kes seda skeemi on valmis järgima. 10. aprillil toimub järjekordne kohtumisvoor jalgpalli liidu ja kergejõustiku liidu juhtidega, et määratelda staadioni täpne funktsioon.

Investori nime jättis Kivimägi veel saladuseks. Praeguste plaanide kohaselt peaks staadion natuke rohkem kui aasta pärast valmis olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles