Pärnumaal viiruste pealetung nõrgeneb

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune näeb A-gripiviirus välja viroloogialaboratooriumis.
Niisugune näeb A-gripiviirus välja viroloogialaboratooriumis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kui jaanuari lõpus tegi viirushaiguste levik Pärnumaal nii-öelda hüppe lakke, siis veebruari esimene nädal näitab juba haiguste pealetungi nõrgenemist.


Hüpet lakke näitas 26.-30. jaanuarini põdenute arv – 617, mis oli eelnenud nädalal põdenute hulgast (301) rohkem kui poole suurem.



Pärnu tervisekaitsetalituse juhtivspetsialist epidemioloogia alal Maie Köösel tõdes: “Veebruari esimesel nädalal oli Pärnumaal viirushaigeid 526, neist lapsi 285. Langustendents on selgesti tuntav.”



Enamik haigestunutest põdes ülemiste hingamisteede katarri, oli aga ka üks ametlikult fikseeritud ja laboris kinnitust leidnud gripijuhtum. Grippi põdenu oli täiskasvanu.



Üle Eesti haigestus 5. veebruari seisuga 103 A-gripi- ja 11 B-gripiviirusesse. Grippi on haigestunud peamiselt tööealised inimesed. Ülemiste hingamisteede katarri põevad enim kuni 15aastased lapsed.



Euroopa gripiseirevõrgustiku (EISS) andmetel on haigestumise intensiivsus praegu kõrge Saksamaal, Poolas, Rootsis, Luksemburgis ja Šveitsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles