Mark Soosaar: rohkem peaks mõtlema püsiväärtuste hoidmisele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar.
Mark Soosaar. Foto: Henn Soodla

“Kartsin, et Häädemeestel läheb “andmiseks”, sest siinne rahvas on üsna rahulolematu kohaliku “isevalitsuse” suhtes. Õnneks näitasid häädemeestelased üllatavat arusaamist riigi energiavajaduse suhtes ning üksmeelt tuulepargi mõistliku paigutamise puhul.


Kahjuks on Häädemeeste vald üks seitsmest Pärnumaa vallast, mis rikub seadust ega ole tähtajaks ehk 1. jaanuariks 2007 kehtestanud üldplaneeringut. Avalik väljapanek toimus alles aasta tagasi, vaiete lahendamise asemel valitseb kahjuks suur vaikus.



Ometi on just üldplaneering see dokument, mille menetlemisel saab rahvas öelda oma sõna koduvalla teedevõrgu, maakasutuse, uusehituste ning tuuleparkide lubamise või keelustamise kohta.



Häädemeeste oma põhja-lõunasuunalise turismikoridorina peaks rohkem mõtlema siinsete püsiväärtuste hoidmisele. See on puhkemajandus – nii inimestele kui rändlindudele!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles