Suigu seltsimajas näeb Katrina Tangi fotosid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust pärit ja laias ilmas omale nime teinud fotograaf Katrina Tang oli eile Suigu seltsimajas oma rändnäituse “Vanaema kodu võlud” avamisel.
Pärnust pärit ja laias ilmas omale nime teinud fotograaf Katrina Tang oli eile Suigu seltsimajas oma rändnäituse “Vanaema kodu võlud” avamisel. Foto: Ants Liigus

Suigu seltsimaja kohvikus avati eile fotograaf Katrina Tangi 12 tööst koosnev näitus “Vanaema kodu võlud”, Pärnust pärit ja Inglismaal Bournemouthi kunstiinstituudis fotograafiat õppinud autor oli ise kohal.

“Suigu koolimajaga on mul soojad suhted, käisin siin, kui valmistasin ülikooli lõputööna ette pildiseeriat Eesti väikestest maakoolidest, mida ähvardas sulgemine,” rääkis Tang näitusest, mis jääb pikemaks ajaks külakeskuses üles.

Valiku tegi autor oma rändnäituse töödest vastavalt väljapanekuruumile ja esiplaanil on Are valla Suigu lasteaia-algkooli mudilastega seotud põnevas raamistuses pildid nagu kunstiteosed, mida ilmestab autori huvitav lähenemisviis. Seda on lihvinud spetsialiseerumine laste portree- ja moefotograafiale ning pildistamine laste- ja noorperede ajakirjadele Inglismaal, Prantsusmaal, Hispaanias.

Ühes intervjuudest on noor hakkaja piltnik tunnistanud, et ta tunneb end lapsi pildistades mugavalt, vanemate inimestega läheb aga krampi. Pildiseeria “Vanaema kodu võlud” taustaks on Tangi vanaema kodu. Suigu seltsimajas uudistasid esimestena väljapanekut kohaliku lasteaia-algkooli lapsed ja nende vanaemad-vanaisad, kellele nad hommikupoolikul esinesid memmele-taadile pühendatud peol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles