Jõgi võttis päästja ja kalastaja elu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile ennelõunal juhtus traagiline õnnetus Pärnu jõel Sindi paisu juures, kus uppusid veekeerises seal õngitsenud kalamees ja talle appi läinud päästetöötaja.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Viktor Saaremetsa teatel sai häirekeskus eile kella 10.50 ajal teate, et Sindi linnas Pärnu jõel asuva Sindi paisu all vajab abi kummipaadis olev inimene. Päästetava kummipaat oli paisu all ümber läinud ja inimene kadus vee alla.

Saaremetsa sõnade kohaselt läksid Pärnu päästekomando kaks pinnaltpäästjat paadiga jõele, kuid paat sattus veekeerisesse ja läks ümber. “Päästjad kukkusid vette ja jäid keerisesse. Üks päästja, 1987. aastal sündinud Aleksandr Jakovlev vajus vee alla ja uppus teenistusülesannete täitmisel,” rääkis Saaremets.

Pealtnägijate kinnitusel pääses teine päästja imekombel veekeerisest ja hulpis allavoolu, kuni tal õnnestus omal jõul vigastusteta kaldale pääseda.

“Kaldal olevatel päästjatel oli vist mingi probleem kaatriga ja neil võttis mõni minut aega, kuni nad jõudsid jõele vee alla vajunud päästetöötajat abistama,” kirjeldas pealtnägija Pärnu Postimehele. “Kui päästjad lõpuks vee alla vajunud meheni jõudsid, oli ta juba teadvuseta.”

Saaremetsa sõnade järgi tõid teised päästjad vette kukkunud Aleksandri kaldale. Kuigi kiirabi elustas päästjat, ei õnnestunud meedikutel noore mehe elu päästa.

“Aleksandr hukkus teist inimest päästma minnes,” ütles päästeameti peadirektori asetäitja päästetööde valdkonnas Kuno Tammearu. “Avaldan kõikide päästeameti teenistujate nimel sügavat kaastunnet Aleksandri lähedastele ja tema meeskonnakaaslastele. Tänane päev on kõikidele päästeameti teenistujatele ääretult kurb ja raske.”

Päästetööl toimunu väljaselgitamiseks on algatatud teenistuslik juurdlus.

Hukkunud juhtivpäästja Aleksandr tuli Pärnu päästekomandosse tööle 1. juulil 2010. aastal.

Kalastaja, kelle paat läks samas ümber ja kellele appi mindi, oli Pärnu Postimehe trükkimineku ajaks endiselt kadunud. Saaremetsa kinnitusel jätkas õhtul otsinguid politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles