Hukkunud päästja kandis täisvarustust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõel Sindi paisu juures hukkus päästetööde käigus üks päästja.
Pärnu jõel Sindi paisu juures hukkus päästetööde käigus üks päästja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sindis Pärnu jõele Sindi paisu alla inimest päästma läinud Pärnu päästekomando päästja Aleksandr Jakovlevil, kes uppus teenistusülesannete täitmisel, oli seljas täielik päästevarustus.

Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun rääkis "Aktuaalsele kaamerale", et tänane päev võttis päästjate jaoks väga traagilise pöörde, kui kell 10.50 saadi väljakutse Sindi paisu juurde, kus üks kalamees oli paadiga paisu keerisesse hätta jäänud ega saanud sealt enam omal jõul ära, vahendas ERR.ee.

Sündmusele reageeris kaks päästemeeskonda. Esimene meeskond, kes kiiremini kohale jõudis, ei olnud päästepaadiga, vaid võttis kohapealt kasutada paadi, läks sellega vee peale kalurile appi. "

Paraku loodusjõud olid seekord meie meestest üle ja keeris tõmbas ka meie mehed oma paadiga vee alla. Meestel oli seljas täisvarustus, paukvestid, kuivad ülikonnad, aga ka sellest ei piisanud, et saada loodusjõüududele vastu. Ühel mehel õnnestus veekeerisest välja saada, teine mees paraku jäi täna sinna keerisesse, loodusjõududele alla," kirjeldas Kaldasaun. Ta lisas, et hukkus ka päästetav.

Kaldasaun ütles, et päästja Aleksander Jakovlev, kelllele tänane tööpäev viimaseks jäi, oli kahtlemata õppinud kõiki riske hindama. Aga on olukordi, kus loodusjõud on inimesest tugevamad. Jakovlev oli lõpetanud Väike-Maarja päästekooli, läbinud täiendkoolitusi ja päästetöödeks igati ette valmistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles