Prokurör taotles endisele pastorile tingimisi vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus kuulutab aprilli lõpus lahendi seksuaalkuriteos süüdistatava Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) endise diakoni ja skaudijuhi Toomas Maaranna suhtes, kellele prokurör nõudis tingimisi vangistust.

Prokuröri hinnangul on Maaranna (49) süü seksuaalkuriteos tõendatud ning kohus peaks talle määrama üheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga. Lõppeval nädalal süüasja kinniste uste taga arutanud kohus kuulutab lahendi 27. aprillil.

"Toomast (49) süüdistatakse selles, et ta hoidis oma elukohas enda pildistatud fotosid ja negatiive, millel on erootilises situatsioonis poseerimas eri vanuses kuni 14aastased noorukid. Pildistatud oli aastatel 1984–1988, 1995–1997 ja ka 2000. aastal," ütles prokuratuuri pressiesindaja BNSile. Samuti süüdistab prokuratuur meest kohtulahendis ettenähtud teataval erialal töötamise keelu rikkumises.

Mullu jaanuaris jõudis avalikkuse ette, et Maarand astus ülemöödunud aasta lõpus tagasi Mihkli koguduse vaimuliku ametikohalt, samuti lõpetas ta tegevuse Läänemaa skautide maleva juhina. Ühtlasi selgus, et meest on analoogsete kuritegude eest juba paarikümne aasta eest karistatud ning toona jäi ta ilma oma tööst kooliõpetajana.

EELK teatas mullu jaanuari keskel, et peab endise diakoni Toomas Maaranna seksuaalkuritegude kahtluse tõttu kriminaaluurimise alla sattumist äärmiselt kahetsusväärseks. "Konsistoorium peab oluliseks rõhutada, et kui kahtlustusel on alust, on selline juhtum äärmiselt kahetsusväärne ning sellesse tuleb suhtuda täie rangusega. Igasuguse väärkohtlemise tolereerimine on lubamatu," märkis EELK konsistooriumi avalike suhete esindaja Arho Tuhkur mullu jaanuaris. Ta lisas, et EELKs vaimulikuna töötamise ajal ei laekunud Maaranna suhtes kirikuvalitsusse ühtegi negatiivset signaali ega kaebust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles