Pärnu ümbersõidul on ehitustööd taas alanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd Ehitajate tee ja Tallinna maantee ristmikul.
Teetööd Ehitajate tee ja Tallinna maantee ristmikul. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maanteeameti teatel on Pärnu ümbersõidul tee-ehitustööd taas lahti läinud ning alustatud on Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmiku freesimisega.

Ühtlasi on hakatud Ehitajate tee uutel niitidel liivaaluseid rajama ja Raba tänava piirkonnas veetorustikke paigaldama, ütles ameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Lihula maanteel on alustatud jalg- ja jalgrattateede aluste ja Sauga sillal jõesammaste ehitusega.

Lähipäevil algavad Kasesalu sõnul Niidu tänava ristmikul freesimistööd.

Kogu objekti lõpptähtaeg on selle aasta oktoobris, kuid esimesena peaks ameti hinnangul lõpusirgele jõudma Lihula maantee ehitus, kus viimane kiht asfalti koos liikluskorraldusvahenditega valmib plaanide kohaselt juuni lõpuks.

Ehitajate tee peaks saama asfalteeritud poolteist kuud enne lõpptähtaega ehk augusti lõpuks. Pärast seda tegeldakse liikluskorraldusvahendite paigaldamise ja haljastustöödega.

Maanteeameti kinnitusel on ehitaja töödega graafikus.

Möödunud aasta septembris allkirjastas maanteeamet Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee lõpuni ehitamiseks 27,2 miljoni eurose lepingu konsortsiumiga Lemminkäinen Eesti AS, AS TREF ja AS Teede REV-2.

Varasema info põhjal tegid hankele ühispakkumised ka Läti SIA Binders ja SIA Arčers ning Merko koos Tallinna Teedega. Binders ja Arčers küll vaidlustasid hanke, kuid võtsid seejärel vaidlustuse tagasi.

Algselt sõlmis amet Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis Koger & Partnerid. Ülemöödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks Binders.

Möödunud aasta 16. märtsil saatis maanteeamet Bindersi ja Koger & Partnerite esindajatele avalduse Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Varem oli Binders teatanud, et loobub lepingute täitmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles