Toidukohad meelitavad sooduspakkumistega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu toidukohad püüavad viletsat talve üle elada, koostades soodsaid lõunasöögipakkumisi ja anda hinnast alla, mis vähegi võimalik. Veebruaris teeb pühapäevast neljapäevani arvest 20 protsenti allahindlust trahter Postipoiss, Georgist saab peale sooduslõunate õhtuti 18-19 prae poole hinnaga.


Kännu kohvik pakub Pärnus seni üsna haruldast teenust: toimetab sooja lõuna otse koju või firmasse tasuta. Päevapraad maksab 40 krooni, kolmekäiguline lõuna 55 krooni ja toit tuuakse tasuta kohale, kui tellitakse vähemalt kolm portsjonit. Peale selle on kohvikus argipäeviti 18-21 kõik hinnad 20 protsenti madalamad.

Ekstrapakkumisi tegema sunnib kohviku juhataja Märt Raadiku väitel vajadus kliente juurde meelitada, sest võrreldes mulluse jaanuariga, on sööjaid ligi poole vähem.

“Poleks uskunud, et majanduse olukord meid nii tugevasti mõjutab ja asjad hulluks lähevad,” tunnistas 15 aastat kohvikut pidanud Raadik.

“Sügiseti on ikka kliente vähem, aga tänavune jaanuar oli päris vilets. Asume Riia maantee ääres ja varem käis meil söömas palju ehitusmehi, aga nüüd on needki ära kadunud, sest Pärnus ei ehitata praegu suurt midagi. Söögikohti on Pärnus suhteliselt palju, ei teagi, kuidas teised hakkama saavad. Püüame kuidagi elus püsida.”

Kännu kohviku juhataja abi Veera Raadiku jutu järgi käib nende söögikoha koduse maitsega toitu söömas päevas 120-150 inimest. Pildil lõunastab 5aastane Eliisabet. “Kõige rohkem rahvast on lõuna ajal, aga õhtuti vähe, inimesed ei taha õhtul kuidagi kodunt välja tulla,” ütles Raadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles