Galerii: festivali avalöögi andis leivasõdalane

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soren Dahlgaard ja Jung Hoon performance'is “The Bread Warrior” tegevuskunstifestivalil "Diverse Universe".
Soren Dahlgaard ja Jung Hoon performance'is “The Bread Warrior” tegevuskunstifestivalil "Diverse Universe". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile jõudis Pärnusse “Diverse Universe”, iga-aastane läbi Euroopa rändav tegevuskunstifestival, kus osaleb 200 kunstnikku 11 riigist.

Festival sai Euroopa avalöögi teisipäeval Tallinna kunstihoones performance’iplahvatusega “Zero Tolerance”, mida jälgis ligi 300 inimest.

Publikurohke oli ka neljapäeva õhtul Pärnu uue kunsti muuseumis toimunud taanlase “The Bread Warrior” (leivasõdalane) Soren Dahlgaardi performance, lugu sellest, kuidas tänapäeval maalida.

Soren Dahlgaardi arvates on tähtis, et vaataja näeks pealt maalimise protsessi, mitte vaid tulemit. Kunstnik püstitab küsimuse, kas maalikunst seisneb tehnilistes oskustes või hoopis unikaalses idees. Selle üle võis publik mõtteid mõlgutada, jälgides, kuidas saiadest koosnevaid keha- ja peakatteid kandev Dahlgaard kattis modelliks olnud Lõuna-Korea kunstniku Jung Hooni sinise värviga.

Oma luulet luges Louiseville’ist pärit poeet Ron Whitehead, Jack Kerouac’i ja William Burroughs’i sõber ja kolleeg.

Täna ja homme astuvad tegevuskunstnikud üles Pärnu linnagaleriis, laupäeva õhtul ka Academia Non Gratas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles