Pärnakad tõid „Koolitantsult“ auhindu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Ristimetsa tantsustuudio mudilasterühm pälvis “Koolitantsu” festivalil laureaaditiitli.
Janne Ristimetsa tantsustuudio mudilasterühm pälvis “Koolitantsu” festivalil laureaaditiitli. Foto: Olger Antsmaa

Laupäeval toimus Tallinnas Nokia kontserdimajas festivali “Koolitants” finaal, kus Pärnu tantsulapsed võitsid kolm laureaaditiitlit ja neli tantsu olid nominentide hulgas.

Janne Ristimetsa tantsustuudio lapsed tõid koju kaks laureaaditiitlit. Mudilaste vanuserühmas tunnistas žürii parimaks Ristimetsa hoolealuste tantsu “Tantsimine teeb targaks!” ja 1.-3. klasside arvestuses tantsu “Koos pole üksi”.

Ristimetsa tantsulapsed on “Koolitantsu” finaali jõudnud varasematelgi aastatel, žürii on esile tõstnud tema tantsude lastesõbralikkust, mängulisust ja eakohasust. “Lapsed nutsid ja naerisid rõõmust, emotsioonid olid laes,” kirjeldas Ristimets. “Samuti olid lastevanemad väga tänulikud,” lisas ta.

Laureaaditiitliga naasid „Koolitantsult“ veel tantsukooli Waf Dance poisid tantsuga “Koopaoravad”. Nemad võistlesid 4.-6. klasside tänavatantsu kategoorias. Nende juhendaja on Juss Lindmäe.

“Poisid tantsisid selle Nokia saali selili. Publik elas väga kaasa ja suisa möllas,” kirjeldas tantsukooli Waf Dance direktor Meeli Pärna. “Poistele on sellised esinemised ja tunnustus väga vajalikud,” märkis ta.

Peale laureaatide valis žürii nominentide ehk kolme parima tantsu hulka veel neli pärnakate etteastet.

7.-9. klasside vabatantsudest tunnustati Gabriele moe- ja tantsukooli tantsu “Väärastunud netikett”ja estraaditantsudest Laine Mägi tantsukooli tantsu “Meenutusi maagilisest lapsehoidjast”.

10.-12. klasside estraaditantsude arvestuses jõudis kolme parima hulka Laine Mägi tantsukool tantsuga “Moormonid” ja tänavatantsudest sama tantsukooli tants „Geto“.

Juhendaja eripreemia pälvisid Sandra Põld ja Ingrid Jasmin Laine Mägi tantsukoolist, auhinnaks Estonian Airi lennupiletid vabalt valitud sihtkohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles