Paikre prügilas oli põleng

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikre prügilas põlenud prügi.
Paikre prügilas põlenud prügi. Foto: Ott Sutt

Eile veidi enne keskööd said päästjad väljakutse Pärnumaale Paikuse valda Põlendmaa külla, kus osaühingu Paikre prügilas põles segaprügi.

Päästeameti Lääne päästekeskuse teatel paistis päästjate saabudes prügilast leeke, mille pritsumehed kustutasid.

Osaühingu Paikre sorteerimisjaama juhataja Robert Kiviselja sõnade kohaselt põlesid segaprügi ladustamiskohas umbes kolmeruutmeetrisel alal puust kastid, lauajupid ja vana mööbel, mis asusid selles prügila piirkonnas, kuhu toovad jäätmeid eraisikud.

„Viimane koorem toodi prügilasse kella 20 paiku. Ilmselt oli prügi seas sütt, millest põleng alguse sai,“ ütles ta.

Kiviselja jutu järgi avastas põlengu veidi enne südaööd prügila turvamees, kes teatas tulekahjust häirekeskusele. "Leegid olid siis meetri-poolteise kõrgused," ütles ta.

Sorteerimisjaama juhataja märkis, et põleng oli pindmine ja oht selle paisumiseks sai kiirelt likvideeritud. "Õnneks saadi sellele väga ruttu jaole," lausus ta.

Kiviselja sõnutsi ei olnud oht tule laiemaks levikuks suur, sest ettevõtte prügi ladustamise koht asub põlengukohast kaugemal ja on eraisikute segajäätmete mahapanemise paigast, kus prügi vähem, muldvalliga eraldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles