Veetorude tootja laienes kaitsetööstusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plasttorude valmistamine. Foto on illustreeriv.
Plasttorude valmistamine. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pärnu ettevõte Vesimentor on pikka aega tootnud plasttorusid ja -kaeve, kuid nüüd on aktiivselt tootearendusega tegelev firma saanud NATO sertifikaadi ja kuulub Eesti kaitsetööstuse liitu, kaitseministeeriumile pakutud toodete hulgas on näiteks teisaldatav surnukuur ja pommikelder.

Viieteist aasta eest vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitusega tegevust alustanud firma toob nüüd juba ammu Austriast plastlehti ja -graanuleid, kuna kanalisatisoonisüsteemides vajalike plastkaevude kõrvale on tulnud hulk uusi tooteid. Nii tehakse Elionile plastist kaablikaeve, aga alles hiljuti asuti tootma plastist kurepesi, mis metallist valmistatutega võrreldes on kümme korda odavamad, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Toodete nomenklatuuri laiendamine on vajalik, sest paari aasta pärast lõpeb Eestis vee- ja kanalisatsioonitorustike renoveerimine ja nõudlus peamiste tooteartiklite järele kaob.

"Üks suund kindlasti on meil olnud kaitsetööstuste liidu kaudu siseneda militaarturule ja pakkuda sinna oma kogemusi ja võimalusi. Näiteks oleme teinud ühe projekti kaitseministeeriumi jaoks ja nad praegu menetlevad seda. Nad on öelnud, et neile mõte meeldib. Tegemist on pommikeldri projektiga," selgitas Vesimentori üks omanikke Kristo Kirs.

Valmis on teisaldatava surnukuuri projekt, sest selliseid asju läheb kriisikolletes vaja. Just niisuguste toodete tarvis taotles firma NATO litsentsi, Eestis pole sellist ühelgi ettevõttel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles