Soomras õpetas taimetark loodushuvilisi noori

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes Merimaa.
Mercedes Merimaa. Foto: Urmas Luik

Eesti looduskaitse seltsi noortekogu korraldas aianduse ja taimede päeva Audru vallas Soomra külas, et jutu juurde töödki teha ja valmistada salateid sellest, mida kevadine aed juba pakub.

Soomras pidas taimetark Mercedes Merimaa noortele loengu looduses leiduvatest söödavatest taimedest ja õpetas, kuidas tervisliku toiduga oma elukvaliteeti parandada.

“Selgitasin neile ka terrassipõllumajanduse põhimõtteid ja seda, kuidas niimoodi saavad taimed soojust kinni püüda ja hoida varjulisemaski kohas,” mainis Merimaa.

Raamatute “Õitest hingeni” ja “Minu tee taimedeni” autor Merimaa õpetas sedagi, kuidas valmistada salatit naadist või kasutada toiduks kõrvenõgest ja orasheina.

“Olen alati uskunud, et metsikute taimede söömine aitab säästa loodusvarasid, kuna nende kasvatamiseks ei ole vaja kulutada energiat,” kinnitas looduskaitse seltsi ja OÜ Natuurehituse juhatuse liige Allan Kokkota.

Targa jutu kuulamise ja kokkamise järel aitasid noored taimetargal tänuks võõrustamise eest peenramaad kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles