Keskkonnainspektsioon tihendab kontrolli veekogudel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug.
Haug. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keskkonnainspektsioon on Pärnumaal alustanud väärteomenetlust kolme keeluajal haugi püüdnud mehe suhtes, kellest üks on kutseline kalur.

Inspektsioon on Paaderemaa, Küti, Reiu, Audru ja Ura jõest ära võtnud kümme nakkevõrku ja kaheksa väiksemat jõemõrda, samuti leidnud ühe kahva ja raudrehast valmistatud torkeriista.

Kuna kalade kudeaeg jätkub, kavatseb keskkonnainspektsioon rikkumiste ennetamiseks ja röövpüüdjate tabamiseks kontrolli veekogudel veelgi tugevdada.

Haugi kudeaeg kestab ja kehtivad sellega seotud püügipiirangud. Merest ega Võrtsjärvest ei tohi haugi püüda kuni 30. aprillini, siseveekogudel on haugipüük keelatud 10. maini ja Peipsi järvel 15. maini.

Samuti ei tohi 15. maini merel võrkudega lesta püüda, Soome lahel on lestapüük keelatud kuni 31. maini. Edasi tulevad vimma- ja latikapüügipiirangud. See tähendab, et enne kalale minekut tuleb kindlasti veenduda, millist kala ja kus parajasti püüda tohib.

"Kui metsas kehtestatakse rahu, et anda lindudele võimalus pesitseda, ja teatud aegadel ei kütita loomi, siis sellest peetakse üldjuhul kinni. Samamoodi peaks olema kalade kudeajal, et inimesed ei püüaks kudema tulevaid kalu ega paigaldaks veekogudesse nakkevõrke, mis mõjuvad halvavalt kalavarudele,"  ütles keskkonnainspektsiooni Lõuna regiooni peainspektor-nõunik Tõnis Saariste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles