Juhtkiri: Maist vara toonelasse kaasa ei võta

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu Postimehes 28. jaanuaril ilmunud päevateemaküljel artikkel ”Uus pärimisseadus sunnib sugulastega suhtlema“ tekitas inimestes suurt huvi ja küsimusi. Paraku pole toimetuses kedagi, kellel oleks vähimatki juuraharidust, seetõttu pidime küsimuste peale käsi laiutama.


Lugejate ootus on lehetegijatele oluline, sestap võtsime ühendust notarite kojaga ja leppisime kokku, et edastame neile küsimused, mis toimetusse tulevad. Vastused on oodanud juba mõnda aega ilmumisjärge ja ega kõik veel tänasessegi lehte mahtunud. Peame arvestama, et enamik küsijaid olid vanemad inimesed, kes Pärnu Postimeest internetist ei loe, seetõttu on tänasele küsimuste-vastuste leheküljele oodata paberil Pärnu Postimehes järge.



Kahju, kui me ei suutnud täita kõiki ootusi, sest salvestatud küsimused edastasime nii täpselt, kui küsija need sõnastada oskas.



Ometi on edasi anda kaks head uudist. Notarite koja kodulehelt leiab infovoldiku, kus on vastused paljudele pärimist ja pärandamist puudutavatele küsimustele.



Veel soovitati notarite kojast senisest julgemalt pöörduda Pärnus tegutsevate notarite poole. Ei tasuvat peljata, nagu oleks notari juurde pääsemiseks pikk järjekord – see oli enne kinnisvaramulli lõhkemist.



Pärnu Postimees usub, et maist vara teispoolsusesse kaasa võtta ei saa ja sirgeks lüüa ei maksa. Pärandamine näitab hoolivust nende suhtes, kes meist siia maakamarale maha jäävad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles