Linnavalitsus võttis aja maha

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis kell on?
Mis kell on? Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea kabineti akna taga tiksunud kell läks omadega sassi ja tuli maha võtta.

Linnavalitsuse välissuhete ja protokollinõuniku Anu Juurma-Saksa teatel loobus 1990ndate lõpus paigaldatud kell õiget aega näitamast. Nagu sellest segadusest veel vähe olnuks, näidanud kella mõlemad sihverplaadid eri aega.

Esialgu linnavalitsuses siiski uue kella soetamise peale ei mõelda. Loodetakse, et pealinna kellassepad, kel elektronmehhanismidega tänavakellade parandamise kogemus, suudavad kella taas ajast kinni pidama õpetada.

Palju paremad lood ei ole teisegi linnavalitsusele kuuluva kellaga Rüütli platsil. Korduvalt uurmaakrite käe alt läbi käinud kell näitab endiselt kohalikust, meie ajavööndis kehtivast erinevat aega.

Kesknädalal käis linnakellade eest hoolt kandev AS Elwo spetsialistide brigaad asja uurimas. Menetlustoimingutega tuvastati, et põhjus, miks paraadväljaku kell ikka ja jälle valetama kipub, võib peituda emakellas. Nimelt on kellaema sängitatud maa alla, kus ta niiskuse mõjul omadega väheke segi on läinud.

Linna kellad

Linnavalitsuse eestkostel tiksuvad kellad

* Rüütli platsil,

* Rüütli 23 küljes,

* linnavalitsuse hoone küljes Suur-Sepa 16,

* bussijaamas.

Andmed: Pärnu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles