Ansambel Sibyl Vane avaldas uue singli

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibyl Vane’i Mark Kostrov, Helena Randlaht ja Heiko Leesment sõlmisid lepingu Läti plaadifirmaga I Love You Records, mis avaldab bändi debüütalbumi sügiseks.
Sibyl Vane’i Mark Kostrov, Helena Randlaht ja Heiko Leesment sõlmisid lepingu Läti plaadifirmaga I Love You Records, mis avaldab bändi debüütalbumi sügiseks. Foto: Urmas Luik

Pärnu kolmeliikmeline alternatiivroki bänd Sibyl Vane avaldas veebis oma uue singli “Get Out of Town” ja valmistub debüütalbumi salvestamiseks. Bänd kiikab välismaalegi.

Mullu üle-eestilise konkursi “Noortebänd 2011” võitnud Sibyl Vane’i värske singel salvestati eelmise aasta lõpus Eesti Raadio stuudios ja tegu oli Raadio 2 välja pandud eriauhinnaga, mille bänd pälvis samalt konkursilt peale peapreemia.

Sibyl Vane’i bassimängija Heiko Leesmendi kinnitusel on mullune Eesti parim noortebänd tõeliselt tulle tiibadesse saanud.

“Pärast konkursivõitu on bändi esinemistegraafik muutunud uskumatult tihedaks,” rääkis Leesment. “Oleme saanud palju pakkumisi ja peaaegu igal nädalavahetusel oleme andnud Eestis kaks-kolm kontserti. Korra oleme käinud Riias ja kahel korral esinenud televisioonis.”

Sibyl Vane astus märtsi lõpus üles festivalil “Tallinn Music Week”, kus nende esinemiskohaks oli Hoovi klubi Rada7.ee showcase’il. Esinemine tõi noortele muusikutele ootamatult plaadilepingu.

“Teiste seas oli meid kuulama tulnud Läti plaadifirma I Love You Records delegatsioon,” lisas Leesment. “Pärast “Tallinn Music Weeki” sõlmisimegi nendega plaadistamislepingu, mille tulemusel peaks debüütalbum ilmuma juba sellel sügisel.”

Sibyl Vane’i laulev kitarrist Helena Randlaht märkis, et plaadileping on noorele kollektiivile väga suure eesmärgi täitumine.

„Plaadilepingu nimel oleme pikka aega tööd teinud,” ütles Randlaht. “Sealjuures ei saa mainimata jätta, et I Love You Records on eelmisel aastal ilmutanud Eesti edukaima ansambli Ewert and the Two Dragons albumi. See koostöö on meie jaoks väga oluline ja suur asi.”

Läti plaadifirma esindaja Bruno Roze’i sõnade järgi soovitasid Sibyl Vane’i talle sõbrad.

„Kui kevadel Sibyl Vane’i Riias asuvasse I Love You baari mängima kutsusin, ei teadnud ma neist palju,” meenutas Rose. “Pärast nende esinemist olin kindel, et peame nendega koostööd jätkama. Energia ja see, kuidas nende muusikas põimuvad klassikaline rokk värskete kõladega, üllatasid mind positiivses mõttes. Pakkusime neile esinemisvõimaluse I Love You laval “Positivuse” festivalil Lätis. Hiljem läksime Sibyl Vane’i kuulama “Tallinn Music Weekile” ja pärast seda polnud meil nende suhtes enam kahtlust.”

“Positivus” festivali kõrval astub Sibyl Vane tänavu suvel üles teiselgi Läti muusikafestivalil “Summer Sound”.

Leesmendi ja Randlahe kõrval kuulub Sibyl Vane’i trummar Mark Kostrov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles