Academiaga Sloveeniasse

, karjäärinõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Juba alates 1992. aastast on Euroguidance-keskused tegelnud karjääriteenuste osutajate vahetusprojektidega, millest suurim on Academia.
 

Õppelähetuste rahastamine toimub Leonardo da Vinci programmi (elukestva õppe programmi alaprogramm) raames. Selle projekti käigus on karjääriteenuste valdkonnaga seotud spetsialistidel võimalus ühe nädala vältel tutvuda mõne Euroopa riigi hariduse ja tööhõive süsteemide ning nende raames osutatavate karjääriteenuste korraldusega, samuti saada ülevaade peamistest töömeetoditest, abivahenditest, uuendustest jms.

Alates esimesest lähetusaastast 2002 korraldab Arenduskeskus lähetuse tulemuste tutvustamiseks kõigile karjääriteenuste valdkonna huvilistele seminari, kus õppevisiidil osalejad tutvustavad lähetuse käigus omandatud teadmisi, mis sel aastal toimub 25. mail Tallinnas.

Peale selle antakse välja kokkuvõtlik Compendium lähetuste käigus uuritud teemadest ja seminari ettekannetest. Kogumik on kasutatav käsiraamatuna käsitletud riikide karjääriteenuste süsteemide, struktuuride ja kasulike kontaktide kohta ning on nõustajale abivahendiks oma sihtgruppide Euroopa-sisese vaba liikumise soodustamisel.

Sel aastal olid aprillikuus Academia projekti raames Sloveenias Ülle Haavasaar Jõõpre Põhikoolist ja Terje Jürivete Eesti Töötukassa Pärnumaa osakonnast.

Õppevisiidi teemaks oli “Career guidance and transition from education to the labour market“. Nädala jooksul, 16.-20. aprillini, tutvuti Sloveenia nõustamis- ja täiskasvanuhariduse võimalustega, kutseharidus- ja tööturusüsteemiga.

Külastati asutusi ja keskusi, mis vastutavad kõnealuste valdkondade arendamise eest; samuti Portoroži merekooli ja Primorska Ülikooli karjäärikeskust. Tehti tutvust Sloveenias läbiviidava projektiga BOB, mis aitab uuesti ennast leida noortel, kes hetkel ei ole hõivatud ei õppimise ega töötamisega.

Projekti lisaväärtusena võib välja tuua asjaolu, et Sloveenia õppenädalal osales karjäärispetsialiste kokku viielt maalt: Lätist, Eestist, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Taanist. Tänu sellele oli kõigil osalejatel võimalus saada ülevaade  huvipakkuvatest haridust  ja tööturgu puudutavatest teemadest teistes Euroopa maades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles