Heategevuslik teatejooks toob sportima tuhanded noored

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatejooks toob sportima tuhanded noored.
Teatejooks toob sportima tuhanded noored. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel neljapäeval, 3. mail toimub Eesti linnades järjekordne suur laste heategevuslik teatejooks, kuhu on tasuta osalema oodatud kõik 5.-9. klasside lapsed ja noored.

Pärnumaa spordiliidu projektijuhi Vahur Mäe teatel osaleb Pärnu Rannapargis endise lõbustuspargi territooriumil toimuval jooksul 146 kaheksaliikmelist võistkonda 1168 põhikoolis õppiva noorega. Mäe kinnitusel on Pärnu etapp üks Eesti osavõtjaterohkeim.

Neljapäeva keskpäeval algaval üritusel esindab maakoole 60 ja linnakoole 86 võistkonda. “Eraldi väärib märkimist, et arvukaimalt on eakaaslaste toetuseks jooksma tulemas kuuendaid klasse, keda on koguni 32,” teadis Mäe. “Järgnevad viiendikud ja seitsmendikud võrdselt 31 klassiga.”

Startivaid lapsi ja kaasaelajaid tulevad innustama Pärnu jalgpalliklubi naiskonna mängijad ja nende treener Jüri Saar. Avasõnad lausub Paikuse vallavanem ja Pärnumaa spordiliidu esimees Kuno Erkmann.

Teatejooks on sportlik heategevusüritus, mille eesmärk on toetada liikumisvõime kaotanud laste ravi.

Seetõttu peavad jooksu üle-eestiline peakorraldaja MTÜ Tallinnmeeting ja Pärnu etapi peakorraldajad Pärnumaa spordiliit, Pärnu maakoolide spordiliit ja Pärnu koolispordiliit tähtsaimaks just osavõttu - nimelt ei selgitata välja teatejooksu kiiremaid ega kuulutata võitjate tulekut.

Teatejooks toimub samaaegselt Eestimaa 21 linnas. Tänavu on osalema oodata ligi 10 000 noort, mis teeb teatejooksust suurima laste- ja noortespordiürituse Eestis.

Kõigis linnades peetakse võistlused viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi. Tiimis on kaheksa liiget pluss üks varuosaleja, iga jooksja läbib 200 meetri pikkuse distantsi.

Kõiki osalejaid ootavad üllatusena jooksu erisärk ja kommipakk.

Kõik, kes helistavad numbril 900 7777, annetavad 2,5 eurot Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles