Vaata, kus toimub Pärnus kõige rohkem liiklusõnnetusi!

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment liiklusõnnetuste kaardirakenduse veebilehelt. Kaardil on märgitud kohad, kus Pärnus eelmisel aastal liiklusõnnetused juhtusid.
Fragment liiklusõnnetuste kaardirakenduse veebilehelt. Kaardil on märgitud kohad, kus Pärnus eelmisel aastal liiklusõnnetused juhtusid. Foto: Eesti liikluskindlustuse fond

Täna tehti avalikuks kaardirakendus, mille abil saavad kõik huvitatud näha, kus ja kui palju liiklusõnnetusi toimub.

Rakenduse aluseks olevaid liiklusõnnetuste toimumiskohtade andmeid koguvad kõik Eestis liikluskindlustust pakkuvad kindlustusandjad ja tegemist on maailmas ainulaadse omataolise toimiva süsteemiga.

Kaardirakendus on mõeldud eelkõige kõigile inimestele ja organisatsioonidele, kes soovivad teada, millised on liiklusohtlikud paigad Eestis ja millised õnnetused seal toimuvad, et kasutada seda olukorra parandamiseks.

Liiklusohutusega tegelevatele ametkondadele on liiklusõnnetuste asukohaandmed kättesaadavad olnud juba mõnda aega. Praeguseks on infot kasutatud nii teede projekteerimise, liiklusjärelevalve kui ka muude liiklusohutusega seotud tegevuste tarbeks.

“Eri riikide liiklusohutuseksperdid viitavad sageli, et varakahjuga liiklusõnnetuste kohta infot saada on praktiliselt võimatu, rääkimata liiklusõnnetuste toimumiskohtade andmetest, mida analüüsitaval kujul isegi ei koguta. Eestis sellist muret enam ei ole,” ütles Eesti liikluskindlustuse fondi kahjuennetuse valdkonna juht Erik Ernits.“

Kaardirakenduses kuvatavad asukohaandmed pärinevad liikluskindlustuse registrist ja tegemist on maailmas ainsa omalaadse toimiva süsteemiga. Kui inimvigastatutega liiklusõnnetuste toimumiskohti kaardistatakse paljudes riikides üsna täpselt, siis teadaolevalt on Eesti ainuke riik, kus sellist infot ka varakahjuga liiklusõnnetuste kohta süsteemselt ja üleriigiliselt kogutakse.

Vaata kaardirakendust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles