Pärnumaal on talguid 83

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilseks oli “Teeme ära!” talgute kodulehele kirja saanud Pärnumaalt 83 talgukohta 939 talgulisega, seda on kolm korda vähem vajalikest kätepaaridest.

Maksimaalne talguliste arv on registreeritud talgutel 3028, kuid küllap leidub neidki, kes valiku tegemise on jätnud viimasele minutile või lähevad lihtsalt tööpaika kohale.

Pärnus oli eilseks registreeritud 15 talgut, millele kavandatud talguliste arv on 865, kuid kirjas oli vaid 214 tegijat.

Sindis vajatakse kuues talgukohas 135 inimest, kirjas oli aga kolm korda vähem.

Kokku oli riigis eilseks registreeritud 1090 kohta, suurim talguliste arv on 42 859, kirjas aga neli korda vähem osalisi.

Kui ilmataat talgulistele vingerpussi ei mängi ja taevaluugid kinni jätab, saavad meie külad ja linnad puhtama näo. Olgu või näiteks Pootsi-Kõpu kiriku pargi või Papiniidu ja Raeküla metsa korrastamine, külatalgud Manijal, Ristikülas, Jõesuus, Treimanis, Allikukivil ja veel paljudes Pärnumaa kaunites paikades.

Eesti Rahva Muuseum jätkab talgulugude kogumist ja 5. mai ühise töötegemise järel lisandub neid muuseumi kirjavaramusse kindlasti. Täpsem info on “Teeme ära!” kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles