Tallinna maantee ristmikul hakatakse öösel kaevama

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igaks hommikuks aetakse kraavid uuesti kinni, kuid ristmik asfalteeritakse alles mai lõpus.
Igaks hommikuks aetakse kraavid uuesti kinni, kuid ristmik asfalteeritakse alles mai lõpus. Foto: Ants Liigus

Järgmisel nädalal algavad Pärnus Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmikul kaevetööd, mille käigus sulgetakse osa sõiduradadest, tööd toimuvad ainult öösiti.

Ristmiku alla on vaja paigaldada kanalisatsiooni survetoru, sademeveetorustikke ja kaev. Kuna tegemist on väga olulise liiklussõlmega, siis liiklust seal ei katkestata ja AS Nordecon teeb tööd 7.–15. maini ainult 20–7.

Tallinna maantee on peatee

Autojuhtidel tuleb olla tähelepanelik ning jälgida liiklusmärke ja reguleerija korraldusi. Foorides vilgub 20–7 kollane tuli, Tallinna maantee on sel ajal peatee ja ülejäänud tänavad kõrvalteed. Öösel lahti kaevatud kraavid aetakse hommikuks täis.

Ööl vastu teisipäeva ja kolmapäeva jääb kesklinnast Tallinna poole sõitjatele kõikideks pööreteks ainult üks, parempoolne rada. Ülejäänud kaks sõidurada on suletud. Teisi sõidusuundi kaevamine neil kahel ööl ei mõjuta, Jannseni tänavalt Rääma tänavale sõitjatel tuleb ainult ristmikul väike kaarekujuline põige teha.

Ööl vastu neljapäeva on Jannseni tänaval keskmine rada kinni ning otse ja vasakule saab sõita vasakpoolsest rajast. Teistel sõidusuundadel muudatusi pole, Rääma tänavalt silla poole pöörajatel tuleb arvestada kõigile teeandmisega.

Ööl vastu reedet pääseb silla poolt igale poole mujale ainult üht, parempoolset sõidurada pidi. Sealt saab sõita otse ja teha nii vasak- kui parempöördeid. Jannseni tänaval on keskmine rada kinni, parempoolne on parempöördeks ja vasakpoolne otse ja vasakule sõitmiseks.

Tallinna poolt kesklinna sõitjad satuvad vastassuunavööndisse ja kasutavad linnast väljuva suuna vasakpöörderada otsesõiduks. Rääma tänavalt sillale sõitjad kasutavad sama sõidurada mis Tallinna poolt tulijad, kuid peavad nendele teed andma.

Nädalavahetusel tehakse paus

Ööl vastu laupäeva peavad silla poolt tulijad otse ja vasakule sõitma vasakpoolset sõidurada pidi. Jannseni tänavalt on otsesõit põikega vastassuunavööndisse. Rääma tänavalt tulijatel on kõikjale sõitmiseks kasutada parempoolne sõidurada ja nemad peavad otsesõitja läbi laskma. Tallinna poolt sõitjatel on vasakpööre Rääma tänavale vastassuunavööndis ja neil tuleb otse sõitjad läbi lasta.

Ööl vastu pühapäeva senise kava järgi tööd ei tehta. AS Pärnu Vee projektijuhi Jaanus Vendi sõnul tekitab kaevamine müra, mis lähedal asuvate majade elanikke häirib. Seetõttu tehakse nädalavahetusel kaevamistesse paus.

Edasiste kaevetööde kohta liiklusskeemi veel pole. Ristmiku keskele on vaja panna kaev, mis kõige rohkem mõjutab vasakpöördeid.

Öised kaevetööd on plaanis lõpetada ülejärgmise nädala teisipäeva ehk 15. mai hommikuks. Kui miski ajakava segi lööb, nihkuvad eelkirjeldatud liikluskorra muudatused selle aja võrra edasi.

Pärast kaevetöid on vaja ristmik asfaltida. Nordeconi projektijuhi Anto Merisaare jutu järgi tehakse seda millalgi mai lõpus tõenäoliselt öösel.

Kaevetööde liiklusskeemid lubas Pärnu Vesi paigutada oma kodulehele, et kõik huvilised neid vaadata saaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles