Tsiklimehed trotsivad hirmsaid Pärnu tänavaid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiklimehi ja -naisi saab homme uudistada kesklinnas Rüütli tänaval. Pärast seda suunduvad mootorrattad linna läbivale paraadile, mis lõpeb Ülejõel.
Tsiklimehi ja -naisi saab homme uudistada kesklinnas Rüütli tänaval. Pärast seda suunduvad mootorrattad linna läbivale paraadile, mis lõpeb Ülejõel. Foto: Urmas Luik

Homme avavad traditsiooniliselt Pärnus oma hooaja Eesti tsiklimehed, kes ei olnud aga suvepealinna üleskaevatud tänavate tõttu isegi veel eilseks saanud lõplikult kinnitada linna läbiva paraadi lõplikku marsruuti.

“Pärnus ei tea ju kunagi, kas õhtul pääseb läbi kohast, kust hommikul tulid,” ironiseeris Eesti tsiklihooaja avaüritust korraldav Andres Mathiesen motoklubist Wildcards. “Pidime juba sellepärast paraadi marsruuti muutma ja lõpliku teekonna kinnitamise jätsime reede õhtusse. Siis on näha, kus kopad töö lõpetavad.”

Mathiesen lisas, et Pärnu linn on saavutanud selle, et linnateed on niisama kehvad ja tolmavad kui maateed ning ainus hea asi on see, et nüüd on linna- ja maainimesed võrdses seisus.

“Pärnu tänavad on alla igasugust arvestust,” jätkas Mathiesen. “Kunagi kolisime oma ürituse ju kehvade tänavate pärast Tartusse. Et tänavu tänavad üles kaevatakse, oli teada, aga et sellises mahus, on meilegi üllatus. Aga mis ei tapa, teeb tugevamaks, teeme algajatele tsiklisõitjatele eelnevalt kursuse, kuidas Pärnu kraavides ja aukudes ellu jääda.”

Motomehed alustavad oma suurüritust laupäeval kell 14, kui nad kogunevad Rüütli tänavale. Seal võivad huvilised tsikleid uudistada ja pilti teha.

Kui palju tsiklimehi tänavu Pärnusse koguneb, ei soostunud Mathiesen ennustama.

“Eelmistel aastatel on olnud tuhande osavõtja ringis, aga laupäevaks lubab üsna jahedat ilma ja isegi sadu, seega usun, et tänavu tuleb vähem,” ütles korraldaja.

Rüütli tänavale sisenevad mootorrattad Aia tänava poolt ja rivistuvad nelja kaupa kõrvuti. Tsiklimeestele on pandud südamele, et Rüütli tänavale ei tohi tilkuda ei määrdeid, jahutusvedelikku ega kütust.

Orienteeruvalt kell 16 suunduvad motomehed paraadile. Esialgse plaani kohaselt sõidavad nad marsruudil Pikk – Riia maantee – Tammsaare – Mai – Merimetsa Raeküla linnaosa lõppu. Sealt tuleb kolonn tagasi mööda Riia maanteed, kust sõidab üle uue silla Rääma tänavale. Mootorrattad sõidavad paraadil ühtses kolonnis kahe kaupa kõrvuti umbes 30kilomeetrise tunnikiirusega.

Kui kõik klapib, peaks paraad lõppema Tallinna maanteel Kentuki Lõvi pubi juures, kus toimub tsiklihooaja avapidu.

Mathieseni teatel pargivad mootorrattad suuremas osas Kentuki Lõvi ja Aleksandri pubi juurde. Linn on andnud motomeestele loa parkida ruumipuudusel Kentuki Lõvi ümber asuva Lastepargi kõnniteedele.

Kentuki Lõvis juba varasel õhtupoolikul algaval peol astuvad üles ainult Pärnuga seotud kollektiivid Rääma Bluusibänd, The Sims, 3 Põrsakest ja Metssiga ning The Tuberkuloited.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles