Arvatava kirvemõrvari protsess jätkub kohtuvaidlusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirves puuriidas. Illustreeriv foto.
Kirves puuriidas. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärnu maakohus lõpetas esmaspäeval mullu talvel eaka mehe kirvega mõrvamises süüdistatava mehe kriminaalasja kohtuliku arutamise ning jätkab protsessi kohtuvaidlusega neljapäeval.


Juba mullu oktoobris alanud protsessil tunnistas Igor Türin (54) end kuritegudes täielikult süüdi, ütles BNSile maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.



Politsei uurimisandmetel pani Türin esimese kuriteo toime mullu 20. veebruaril Pärnumaal Sauga valas Tammiste külas, kus ta tungis kallale eakale mehele ja paiskas ta rusikahoopidega pikali.



Seejärel haaras Türin kirve ja lõi sellega ohvrile mitu korda vastu pead, mistõttu too suri sündmuskohal.



Politseinike jõupingutustele vaatamata ei õnnestunud neil kurjategijat kohe tabada, mis andis talle võimaluse kuritegusid jätkata.



Nii tungis Türin kuu aega pärast Sauga vallas toime pandud mõrva Pärnus ühte korterisse ning peksis seal elavat eakat naist kummist haamriga ja kätega vastu pead.



Türin tekitas naisele vigastusi ning tõenäoliselt oleks ta ohvrilt ka elu võtnud, kui teda ei oleks takistanud samas trepikojas elanud mees.



Naabri telefonikõne peale sündmuskohale kiirustanud politseinikud pidasid Türini kinni.



Eeluurimisel selgus, et lisaks naise ründamisele oli Türin ka Sauga valla võika veretöö süüdlane. Ühtlasi selgus, et mõlema rünnaku ajal oli Türin purjus ning tema kuriteod olid ajendatud soovist kannatanutelt raha röövida.



Eeluurimise lõppedes sai Türin süüdistuse röövmõrvas, mille eest võib kohus ta süüdimõistmise korral kuni eluks ajaks vangi saata.



Türin on varem kolm korda varguste eest kohtulikult karistatud. Esimest korda oli mees vargussüüdistuste tõttu Pärnus kohtu ees 1995. aasta aprillis, teine kord järgmise aasta veebruaris ning kolmas kord 2001. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles