Tee sobib enamaks kui joomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tass teed toob värskendust.
Tass teed toob värskendust. Foto: Ain Protsin / Postimees

Tass teed toob värskendust ja pakub joojale maitseelamust. Kuid iga tassitäis teed tekitab mingi koguse biojäätmeid. Paremal juhul jõuab teepuru kompostihunnikusse või biojäätmete prügikasti, halvemal juhul lõpetab üldprügis. Kuid teepuruga saab palju muudki peale hakata, vahendab Bioneer Treehugger.com portaalist leitud nippe.

Musta tee või kummelitee pakikesi saab kasutada silmade värskendamiseks. Kui tunnete, et arvutiga töötamine, raamatute lugemine või telerivaatamine on silmad ära väsitanud, tehke endale teed. Jooge see ära ja pärast niisutage teepakiga silmi. Võite teepakid külmikusse asetada ja hiljem silmi päris jaheda teega ergutada.

Leevendage teepakiga putukahammustusi. Jaheda teepakiga saab niisutada nii sääsemuhku, sipelgahammustust kui herilase või mesilase nõelatud kohta. Putukahammustustele sobivad kummeli- ja must tee.

Väetage oma aeda või toataimi teepuruga. Rohelist teed tuntakse kõrge lämmastikusisaldusega teena, millega võib väetada taimi. Lillesõbrad soovitavad kasta toataimi lahja rohelise teega või lisada teepuru lillekastmisvette.

Vähendage kassitualeti lõhna kuivatatud teepuruga.

Puhastage käsi kasutatud teepuruga. Kui olete hakkinud küüslauku või sibulat ja kätele on jäänud nende lõhn, saab teega pesemisest lõhna vastu abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles