Majamängus osalenud raamatukokku ära ei eksinud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu keskraamatukogu laupäevases majamängus osalenud pidid raamatukogus tuuritades otsima vastuseid riukalike raamatukoguhoidjate koostatud küsimustele, nüüd on punktid kokku löödud ja võitjad teada.

Lasteosakonna bibliograafi Signe Peekeri jutu järgi olid kõik osakonnad välja pannud ühe või mitu tähelepanu ja nutikust nõudvat küsimust. Teada taheti maja omanäolise trepi astmete, aga ka arvutite, liikuvate riiulite ja sohvade arvu, seinapildil suvitavate karude isikkoosseisu, "Naksitrallide" saksakeelset vastet, muusikaosakonna ajakirju ja üldlugemissaalis leiduva kõige vanema Pärnus välja antud ajalehe nime.

„Päris ära ei eksinud suure maja soppidesse keegi, aga kõige arvukam ja tublim oli Pärnu ühisgümnaasiumi otsijaskond. Seetõttu pole ka imestada, et tervelt kuus preemiat just selle kooli lastele lähevad,“ rääkis Peeker ja lisas, et mängus olid nutikad ka Vanalinna põhikooli ja Koidula gümnaasiumi noored.

Keskraamatukogu infoletist saavad auhinnaks magusa ampsu – šokolaaditahvli – kätte Roland Vares, Ats Poopuu, Andreas Jürimäe, Janeka Palu, Arabella Saks, kolmekesi ühte mängu mänginud Anete, Artur ja Karolin, Mihkel Annusver, Siim Veissmann, Marie Annusver ja Klaus Heinaste.

Peeker lubas, et peatselt on lastele ja noortele tulemas uus otsimismäng, kus oma tähelepanu teritada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles