Jaan Kloostri kohus algab juuni alguses

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel nädalal Pärnu maakohtus algama pidanud Jaan Kloostri ja tema ettevõtte kriminaalasja arutamine lükati edasi juuni algusesse ja aasta lõppu, sest üks menetluses osalevatest isikutest on haigestunud.

Läinud aasta septembris leppisid pooled kohtunik Teet Olviku juures kokku, et kohtuistung algab 15. mail ja kestab vaheaegadega 6. juunini. Eile määras kohus uuteks istungiaegadeks 4.–6. juuni, 10.–12. detsembri ja 3. jaanuari.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Kokteil JK omanikku Jaan Kloostrit ja tema ettevõtet 98 221 euro suuruses käibemaksupettuses ning Jaan Kloostrit alkoholi käitlemise korra rikkumises. Mõlema teo eest võib karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. Ettevõtet võib maksudest kõrvalehoidmise tõttu ähvardada rahaline karistus.

Jaan Kloostri garaažist leiti läbiotsimisel 1017 maksumärgita kange alkoholi pudelit. Pudelite maht ulatus 0,1 liitrist 0,5 liitrini, nii suveniir- kui pooleliitrisi pudeleid oli sadu. Kokteil JK-le kuulub Pärnus Kuninga tänaval asuv alkoholikauplus.

Käibemaksupettuse süüdistus puudutab perioodi 2008. aasta jaanuarist 2009. aasta detsembrini. Prokuratuuri andmetel kasutati selleks reaalseid majandustehinguid mittekajastavaid arveid. Kloostrit kaitsev vandeadvokaat Paul Järve on toimetusele öelnud, et algul süüdistati ettevõtjat üle kahe korra suuremas käibemaksupettuses.

Jaan Klooster on ajalehega suhelnud napisõnaliselt, öeldes, et ta ei nõustu enda vastu esitatud süüdistustega. “Mul on kodus konjakit, mis on 30 aastat vana ja millel pole maksumärki,” rääkis ta eelmisel aastal. “Leian, et mul võib olla kodus mida iganes, ja te ei peagi teadma, kui palju ja mida.”

Jaan Kloostri abikaasa Epp Klooster on oma tegevuse Pärnu linnavolikogus peatanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles