Aasta suurpere tiitli pälvis Pärnumaa perekond

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt.
Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt. Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

Täna Tallinna loomaaias toimunud suurperepäeval kuulutati kolmandat korda välja aasta suurpere, mille pälvis viielapseline perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt.

Autiitli „Aasta suurpere 2012“ saanud perekonnale kinkis Bigbank AS 1000 eurot.

„Žürii otsus langes perekond Kivimäe-Laidro kasuks seetõttu, et tegemist on ühtehoidva ja tegusa perekonnaga, kes paistab silma aktiivse elustiili ja positiivse ellusuhtumise poolest," ütles Eesti lasterikaste perede liidu president Aage Õunap. Pere lapsed on tublid nii koolis kui väljaspool seda.

Perekonna vanim laps Marie-Mädli (15) on kiire jooksja ja väga hea õppija, Markus Madis (14) armastab muusikat ja ekstreemsporti, Meeri Marlene (8) on andekas tantsutüdruk, 3aastane Margaret Miriam on aga tubli lapsehoidja oma väiksemale õele Maarja Mariile (1,3). Perekonda kuulub ka Bordoo dogi Laion, keda peetakse pere kuuendaks lapseks.

Pereema Merle ja pereisa Margus tegelevad pereäriga, mille kõrvalt käiakse koos reisimas, matkamas ja tehakse koos sporti. „Meie pere armastab seiklusi ja uusi kohti avastada. Koos perega oleme käinud räätsamatkal, kalal, suusatamas, kuid ka Lapimaal põhjapõtru vaatamas,“ rääkis pereema Merle Laidro.

Merle sõnul on nende pere aktiivne ja rõõmsameelne ning neil on alati koos midagi ette võtta. „Meie kodu on nagu Pipi maja, kus toimub pidevalt midagi põnevat ja kus igav ei hakka kellelgi," lisas Merle Laidro.

Eesti lasterikaste perede liidu ja Bigbank ASi välja antav aasta suurpere aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last. Tänavu esitati konkursile 37 kandidaati kõigist Eestimaa paigust.

Juba kaheksandat korda toimuv suurperede perepäev ja kolmandat korda välja kuulutatav aasta suurpere aunimetus toimub paralleelselt Eestiga Lätis ning Leedus.

Suurperepäeva ja aasta suurpere aunimetuse algatajad ja korraldajad on MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Bigbank AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles