Kastmõrraga räimepüük sai selleks aastaks läbi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed.
Räimed. Foto: Ants Liigus

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder peatab räimepüügi Liivi lahel Pärnu maakonnas, kuna selleks aastaks lubatud saak on välja püütud.

Seadus kohustab põllumajandusministrit peatama kutselise kalapüügi, kui veeala kohta kehtestatud aastane lubatud saak on ammendatud vähemalt 90 protsendi ulatuses. Tänaseks on Pärnu maakonnas kaluri kalapüügiloa alusel püütud 4959 tonni räime lubatud 5510 tonnist.

Räime püütakse peamiselt kastmõrraga. See on aga väheselektiivne püügivahend, millega püüdmise korral ei saa vältida räime sattumist püünisesse. Kui kastmõrraga kalapüüki jätkata, ei ole tegelikult räimepüük lõppenud. Seepärast peatatakse selleks aastaks Liivi lahel kastmõrraga kalapüük, teatas põllumajandusministeerium.

Keeld hakkab kehtima Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval ja kehtib kõigi Pärnu maakonnas kaluri kalapüügiloa alusel Liivi lahel kala püüdvate isikute suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles