Kohus otsustas eksnaise tapnud mehe jätta sundravile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus otsustas mullu kevadel Pärnus oma poemüüjast eksabikaasa surnuks pussitanud Pavel Bogovski suhtes lõpetada kriminaalmenetlus ja kohaldada psühhiaatrilise sundravi jätkamist. Aprillis tehtud kohtumäärus pole tänaseni jõustunud, kuna Bogovski esitas määruskaebuse ja seda asub arutama Tallinna ringkonnakohus.

Maakohtu määruse kohaselt lõpetati Bogovski suhtes kriminaalmenetlus ja kohaldati jätkuvalt psühhiaatrilist sundravi, jättes ta statsionaarsele ravile Viljandi haigla psühhiaatriakliinikusse. See asutus on kohustatud isikut kinni hoidma ja ravima, vahendas Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.

Prokuröri nõudel Bogovskile tehtud ambulatoorne kohtupsühhiaatriline-psühholoogiline ekspertiis tuvastas, et tema suhtes on psühhiaatrilise sundravi kohaldamiseks meditsiiniline näidustus.

Pärnu maakohus leiab, et Boglovski käitumine ja eksperthinnang tema vaimsele seisundile annab piisava aluse arvamuseks, et Bogovski võib olla oma vaimse seisundi tõttu jätkuvalt ohtlik endale ja ühiskonnale ning vajab ravi. Kohus leiab, et seega on põhjendatud tema psühhiaatrilise sundravi jätkamine. Samuti ei olnud mees kohtu teatel kuriteo toimepanemise ajal süüdiv.

Psühhiaatrilist sundravi kohaldatakse kuni isiku tervenemiseni või isiku ohtlikkuse äralangemiseni. Ravi lõpetamise määrab kohus arstliku läbivaatuse komisjoni otsuse alusel.

Mullu märtsis Pärnus kaupluses Glamour oma endise abikaasa surnuks pussitanud Bogovski oli juba neli kuud enne mõrva kohtu määrusega suunatud psühhiaatrilisele ravile, kuid politseiametnikel selle aja jooksul meest tabada ei õnnestunud.

Mullu 25. märtsil pussitas Bogovski Pärnus Rüütli tänava rõivakaupluses müüjana töötanud eksabikaasat, kes suri. Mees tabati sündmuskohal ja toimetati jaoskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles