Pärnus 100 km/h kihutanud noormees läheb arestikambrisse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus mõistis täna 20aastasele paadunud liiklushuligaanile Denis Harrile, kes kihutas eile Pärnus tipptunni ajal 100kilomeetrise tunnikiirusega, karistuseks 20päevase aresti ja võttis temalt viieks kuuks juhtimisõiguse.

Eile kella 16.45 ajal peatas liiklusjärelevalvet tegev politseipatrull Pärnus Raba tänaval sõiduauto Volvo S80, mis ületas lubatud sõidukiirust kahekordselt, kiirus küündis 100 kilomeetrini tunnis, teatas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja.

Sõiduki roolis oli 20aastane Denis Harri, kes peeti väärteo korras kinni ja toimetati Pärnu politseiosakonda.

Alates 2002. aastast on noormehel fikseeritud 12 liiklusseaduse rikkumist. Talle on rikkumiste eest määratud trahve ligi 64 000 krooni eest, millest enamik on tasutud.

Pärnu politseiosakonna vanemspetsialisti-infojuhi Hedy Tammelehe sõnutsi on noormees varem jäänud politseile vahele peamiselt kiiruseületamistega.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaabel Anna Kristiina Tomson, kes oli juhtumi kohtuväline menetleja, ütles, et noormehe teguviis oli äärmiselt vastutustundetu, sest tegemist oli tipptunniga ja läheduses paiknes nii kool kui lasteaed.

Tomson lisas, et kihutaja seadis ohtu autos viibinud kahe sõbra elu ja tervise.

Tomsoni sõnutsi on selgelt näha, et seni määratud rahalised karistused ei olnud oma eesmärki täitnud.

„Raha olemasolu trahvide maksmisel ei ole kohe kindlasti ühelegi liiklushuligaanile karistuse määramisel kergendav asjaolu. Politsei taotleb edaspidigi vastutustundetu liikluskäitumise korral karistuseks aresti,“ ütles Tomson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles