Kaisma ja Vändra arutavad liitumistingimusi

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisma ja Vändra valla liitumisel saab Vändra vald juurde kaks korda niisama palju elanikke, kui neid elab Vändra valla suuruselt kolmandas, Suurejõe külas.
Kaisma ja Vändra valla liitumisel saab Vändra vald juurde kaks korda niisama palju elanikke, kui neid elab Vändra valla suuruselt kolmandas, Suurejõe külas. Foto: Urmas Luik

Kaisma ja Vändra loodavad saada liitumislepingu tingimused homme paika, Kaisma vallasekretär Ulvi Rahe märkis täna, et ilmselt venib tööpäev öötundideni, sest paljud punktid lepingus olid täna pärastlõunal veel kokku leppimata.


Kaisma ja Vändra vallavalitsuse liikmed ning volikogude alaliste komisjonide liikmed asusid pärast positiivse tulemusega lõppenud rahvaküsitlust teisipäeval arutama liitumislepingu tingimusi.



Kaisma vallasekretär Ulvi Rahe lausus, et kolmetunnise arutelu järel jäi mõlemal poolel teha murettekitavalt palju kodutööd, sest täna pärastlõunal olid lahtised mitu punkti, mis seotud liitumiskulude kandmisega.



Kokku on lepitud, et Kaismale jääb valla teeninduspunkt kahe töötajaga, kellest üks on sotsiaaltöötaja. Paika tuleb panna koondatavad töökohad ja selle kulud ning vallavalitsuse uus struktuur, läbi tuleb lapata mõlema valla arengukavad ja investeeringute finantseerimine.



Kulude kandmine on valdade jaoks eelarvete kärpimise tingimustes probleemne, sest riigi liitumistoetuse saavad omavalitsused alles hiljem kätte.



“Väga kiiresti tuleb seda igapäevase töö kõrvalt teha ja teise vallaga kokkulepped saavutada.



Ülehomseks peaks olema liitumislepingu projekt valmis, et see jõuaks 25. veebruaril volikokku ja seejärel avalikustamisele, mis peab kestma kolm nädalat, eelnõu järgi 27. veebruarist 20. märtsini,” selgitas Rahe.



Avalikustamise jooksul võivad kõik avaldada oma ettepanekuid-arvamusi liitumislepingu punktide suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles