Kodulinna muusikud esinevad Jazzklubis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algab 20. Jazzkaar
Täna algab 20. Jazzkaar Foto: Peeter Langovits

Täna kell 21.30 musitseerivad Endla Jazzklubis Pärnu omad muusikud – Svingkompanii G7 koos lauljatar Airi Allveega.


Pillimeeste rivis näeb palju Pärnu muusikakooli taustaga instrumentaliste: Margus Allmanni (trompet), Allan Mändi (tromboon), Liis Mäeväljat (altsaksofon, külalisena), Aivo Luhaoja (tenorsaksofon), Arvi Sommerit (metsasarv), Toomas Aronit (kontrabass) ja Rauno Pellat (trummid).



Swingkompanii on võtnud eesmärgiks elavdada Pärnus taas svingorkestri esinemisi, mis pakuvad linnakodanikele ja külalistele võimalust mõnusat muusikat nautida ja selle järgi tantsida.



1930ndatel Ameerikas omaette jazz-muusika suunana levima hakanud muusikastiilist toob ansambel kuulajateni vanad head lood kuldse svingi ajastu 40-50ndatest: Glenn Milleri, Duke Ellingtoni, aga ka Raimond Valgre, Valter Ojakääru, Issaak Dunajevski jpt loomingu. Lood on arranžeerinud Olev Sööt. Et svingmuusika kisub tantsima, ei ole välistatud, et seni rahulikus miljöös kulgevas Jazzklubis sel korral kiikumiseks/õõtsumiseks (sving tõlkes) laudu kokku ei lükata.



Swingkompanii G7 loodi 1996. aasta detsembris. Esinetud on hansapäevadel Gdanskis ja Gotlandil, 2000. aastal Riia linna juubelipidustustel. Järgnes mõneaastane paus, kui muusikud olid hõivatud teiste projektidega.



“Eelmisel aastal tundus aeg olevat küps tulla taas kokku, seekord musitseerida juba natukene teise värvinguga,” tutvustas orkestri mänedžer Aivo Luhaoja. “Toimus väikene muutus koosseisus ja pillide valikus. Laulma kutsusime Pärnumaal oma vanavanemate kodus elava Airi Allvee ja oligi sündinud Swingkompanii G7.”



Endla Jazzklubi on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles