Menukirjanik Indrek Hargla kohtub Pärnu lugejatega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Indrek Hargla.
Kirjanik Indrek Hargla. Foto: Andres Haabu

Kolmapäeva õhtupoolikul on Pärnus Port Artur 2 asuvas Rahva Raamatu kaupluses külas Eesti kultuurkapitali aastaauhinna laureaat, populaarse „Apteeker Melchiori“ sarja autor ning telesarja „Alpimaja“ stsenarist Indrek Hargla. Vestlust veab luuletaja ja ajakirjanik Kaupo Meiel.

Hargla on ulme- ja krimikirjanik, kes on kirjutanud jutte, lühiromaane ja romaane ning võitnud nende eest arvukalt kirjandusauhindu, sh mitu korda ulmeauhinna „Stalker“ ja preemiaid romaanivõistlustelt, teatas kirjastus Varrak.

„Apteeker Melchiori“ sarja kriminaalromaanide tegevus toimub keskaegses Tallinnas. Sarja sündmustik on ajendatud vanadest Läänemere legendidest ja Tallinna ajaloost ning romaanide tegelaste hulgas on karmid ordumehed ja vagad dominiiklased, tõsised raehärrad ja vooruslikud linnadaamid, lõbusad mustpead ja üllad rändmuusikud. Teiste tegelaste seas troonib taibukas apteeker Melchior Wakenstede, kes peab oma kohuseks peale linnarahvale arstimite müümise mõrtsukate otsimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles