Muuseumiöö tõi rahva filme vaatama

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi külastasid sajad inimesed, pildil suunab külalisi Ann Eichhorst.
Pärnu muuseumi külastasid sajad inimesed, pildil suunab külalisi Ann Eichhorst. Foto: Ants Liigus

Tänavune Eesti filmi 100. aastapäevale pühendatud muuseumiöö “Öös on kino” tõi Pärnumaal enim inimesi Pärnu muuseumi uude majja, külastajaid jätkus ülejäänud muuseumidessegi.

Pärnu muuseumis said külastajad tutvuda vast avatud hoonega ja vaadata Liina Siibi näitust “Naine võtab vähe ruumi”. Siib koos Tartu ülikooli doktorandi Katri Lamesooga juhtis ka vastavasisulist vestlusringi.

Pärnu Koidula muuseumis näidati Pärnu kroonikakaadreid aastatest 1910–1940.

“Paljud tulid meie uut maja vaatama,” rääkis muuseumi projektijuht Elmar Trink. Lisades, et hinnanguliselt jäi külastajate arv eelmise aasta muuseumiööga samale tasemele: muuseumis käis üle 1100 külastaja.

Umbes 500 inimest külastas hiliste õhtutundideni uue kunsti muuseumi. Palju huvi tunti suure klaasikunstinäituse vastu ja publikut jätkus dokumentaalfilmidelegi.

Kihnu muuseumis vaadati muuseumiööl Kihnu-ainelisi filme ja autasustati käsitöönäituse “Kihnu naiste tänavutalvine töö siin- ja sealpool merd” parimaid. “Peale selle avasime kohaliku kunstniku Aru Mitta ehk Mihkel Türki mereteemaliste maalide näituse,” rääkis muuseumi juht Maie Aav.

Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal oli poolesajal külastajal võimalus kohtuda Jakobsoni, Kurgja talu ja taluga seotud inimestega dokumentaalfilmide vahendusel alates 1936. aastast.

“Seekord oli meil vähem rahvast kui eelmisel aastal, aga ilmselt mängis oma osa väga ilus ilm: inimesed töötasid ja puhkasid koduaedades,” arvas talumuuseumi direktor Monika Jõemaa.

Eesti Muuseumraudtee MTÜ näitas Lavassaares videosaalis 1968. aastal valminud filmi “Rongiga Tallinnast Sinti”, sõita sai aururongi ja dresiiniga. Külastajaid loendati umbes 350.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles