Toidupank ootab annetusi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel korraldatakse järjekordsed Eesti toidupanga üleriigilised toidukogumispäevad, Pärnus saab annetusi teha Rimis.

„Rimi on selleks ürituseks parim koht,” tõdes Pärnu toidupanga koordinaator Erika Kukk. „Sealt pärinevad varasemast ajast kõige meeldivamad kampaaniakogemused.”

Öelduga pidas Kukk silmas veebruaris toimunud analoogset kampaaniat, millega abivajajate tarvis annetati tuhandeid ühikuid toidukaupa.

Kõik laupäeval ja pühapäeval annetustena kogunev jagatakse kampaania järel kõige enam toiduabi vajavate perede vahel.

Eesti toidupanga juhi Piet Boerefijni väitel võib Eestis olla inimesi, kes ei jõua osta kvaliteetset toitu ja iga päev tarvilikke teenuseid, üle 200 000. Eriti traagiline on, et iga neljas laps, kokku on neid 63 000, elab kas vaesuses või vaesusriskis.

„Eesti üheksa toidupanka jagavad nädalas tasuta toiduabi kokku umbes 1100 perele, kuid neid võiks olla palju rohkem, kui toidupankadesse jõuaks rohkem toitu,” on Boerefijn tõdenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles