Lastepargi pitsabaarist saab suveks linna keskpunkt

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri näitleja ja Päikeseraadio saatejuht Ahti Puudersell kogub Pärnu majandusosakonnalt viimaseid nõutavaid kooskõlastusi, et avada koos Piia Soonega Lastepargi Pizzeria paviljonis kohvik Nullpunkt.
Endla teatri näitleja ja Päikeseraadio saatejuht Ahti Puudersell kogub Pärnu majandusosakonnalt viimaseid nõutavaid kooskõlastusi, et avada koos Piia Soonega Lastepargi Pizzeria paviljonis kohvik Nullpunkt. Foto: Ants Liigus

Pärnu vanalinna geograafilises keskpunktis Lastepargis rentis Endla teatri näitleja ja Päikeseraadio saatejuht Ahti Puudersell sealse varem pitsabaarina tuntud paviljoni, et avada suveks üks õdus kogu perele mõeldud kohvik.

“Lastepark asub Pärnu kindluslinna geograafilises keskpunktis, Rootsi-aegsel uuel turuplatsil ja sealt laenasime kohvikule nimegi – Nullpunkt,” rääkis Puudersell. “Kuna tahame kohviku siduda pargis toimuvate kultuuriüritustega ja organiseerida siin neid ise, loodame Lastepargi suveks muutagi Pärnu keskpunktiks.”

Näiteks kohviku kavandatud avamispäeval 1. juunil, lastekaitsepäeval tahavad vastsed kohvikupidajad tähistada koolilaste suvepuhkuse algust ja korraldada keskpäeva paiku ürituse, kus tuletatakse mürsikutele meelde ratta- ja rulasõidu kaitsevahendite vajalikkust, õpetatakse sõidutehnikat ja liikluseeskirja.

Puudersell hakkab kohvikut pidama oma elukaaslase Piia Soonega. Nad mõlemad rõhutasid, et peavad oluliseks Lastepark lastele tagasi anda, pakkudes seal väikestele inimestele mängimise võimalusi, samal ajal saavad vanemad kohvikulaua ääres jalgu sirutada ja kohvi juua.

“See ei tähenda, et meie eesmärk on luua lastekohvik või jäätisebaar,” täpsustas Puudersell. “Ootame siia täiskasvanuid, kesklinnas töötavaid inimesi einet võtma, pakkudes neile koduseid maitsvaid võileibu, millele igaüks ise katte valib: kellele meeldib maasuitsusink, palun, kellele rohkem rohelist või hoopis juust, olge lahke! Samuti ei puudu meie menüüst pitsad, salatid.”

Kohviku avamise idee saidki Puudersell ja Soon põnevaid koduseid eineid ja suupisteid valmistades. “Tekkis mõte: miks mitte neid teistelegi valmistada,” rääkis Soon.

Siis kuulsid nad, et Lastepargi pitsabaar on müüa. “Raha meil selle ostuks polnud, pakkusime omanikule välja rentimise mõtte ja nii see läks,” meenutas Puudersell, kes varem on suviti, teatrist puhkamise aegu vedanud Pärnuga seotud teleprojekte.

“Kohvikupidamine on meile mõlemale, pea ees, vette hüppamine,” naeris Puudersell. “Loodame, et kõik läheb kavakohaselt, et meie pakutu inimestele meeldima hakkab ning rendiraha makstud saab. Üks on kindel: kohv, mida ma armastan, jäätisekokteilid ja kerged eined saavad meie kohvikus olema imehead.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles