Runö alustas eile graafikujärgsete reisidega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi hakkab Runö ka Ruhnu ja Pärnu vahel regulaarseid reise tegema.
Peagi hakkab Runö ka Ruhnu ja Pärnu vahel regulaarseid reise tegema. Foto: Reena Liigus

Ruhnu saare teenindamiseks ehitatud kiirkatamaraan Runö alustas eile graafikujärgset laevaliiklust reisidega Ruhnust Roomassaarde kell seitse hommikul, tagasi Ruhnu sõidab alus kell kuus õhtul.

Laeva opereeriva Väinamere Liinid OÜ teatel tegi Runö oma esimese ülesõidu reisijatega Roomassaarest Ruhnu esmaspäeva õhtul, et olla valmis esimeseks graafikujärgseks reisiks. Teisipäevasel esimesel reisil oli laeva pardal 14 reisijat.

Runö kapteni Margus Tasa sõnade järgi oli esimesel ülesõidul tuult üle kümne meetri sekundis ja laine kõrgus 1,2 meetrit. “See on täiesti korralik tuul avamerel, kuid reis sujus väga hästi ja laev käitus stabiilselt ega kõigutanudki väga palju,” lausus Tasa.

Ettevõtte teatel loodetakse lähipäevil saada kinnitus koostööks Pärnu sadamalt. Praegu on veel lahtine, kas reedene reis Pärnu suunal viib reisijad Pärnu või Munalaiu sadamasse, kuna läbirääkimised majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Pärnu sadama vahel veel käivad, teatas ettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles