Lastekaitsepäeval jagub lusti ja tarkust

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedesel lastekaitsepäeval saab muuhulgas teada, mida teha vanade mürskudega, kuulata noortebände ja osaleda töötubades. Noori emasid oodatakse aga traditsioonilisele titekärude paraadile.

Lastekaitsepäeva suurima ürituse korraldab kolmandat aastat järjest Pärnu noorte vabaajakeskus, mis kolib sel puhul 1. juunil Port Arturi kaubanduskeskusesse.

Antakse ellujäämisõpet

Vabaajakeskuse noorsootöötaja Olle Nõmme kinnitusel toimub tänavune lastekaitsepäeva üritus nii Port Arturis sees kui keskuse kõrval väljas ja tasuta ürituse kava tuleb eriti kirju.

Pärast keskpäeva algaval üritusel seatakse kaubanduskeskuse aatriumisse üles suuremõõtmelise kuppeltelgi sarnane planetaarium, kus näidatakse eri vanuseastmetele õppefilme, mis tutvustavad nii veealust maailma kui maailmaruumi.

Külastajad saavad pikutada telgis patjadel nii, et kogu kupliosa moodustab kas veealuse maailma või siis maailmaruumi, millele lisandub õppeprogramm planeetidest, asteroididest ja muustki.

Kavas on patsipunumise ja meigi õpituba, osaleda saab Annika Viibuse tantsutunnis ja kahes AHHAA teaduskeskuse õpitoas.

Nõmm lubas, et väljaspool Port Arturit on kohal pommirühm koos oma pommirobotiga ja lastele tutvustatakse ohtlikke olukordi, mida tekitavad vanad mürsud või muud lõhkekehad. Samuti saab teada, kuidas käituda leitud lõhkekehaga.

Päästeteenistus tutvustab õuealal oma tehnikat ja õpetab käituma tulekahju korral.

Üritusel teevad muusikat noored muusikud ja kontserdi annab “Superstaari” saatest tuttav Rosanna Lints. Samuti on kohal nii konkursi “Noortemood 2012” võitjad kui ka konkursi “Playback” parimad.

Lastekaitsepäeval autasustatakse Pärnu linna koolidevahelise võistluse “Vanapaber ei ole praht” tänavusi võitjaid.

Selle eest, et üritus kulgeks vastavalt plaanitule, vastutavad päästeteenistuse maskott Nublu ning päevajuhid Mikk Pärg ja Taimar Müller.

Kärud ummistavad Rüütli uulitsa

Õpitubades saab reedel osaleda veel Kuninga tänava põhikooli õuel toimuval käsitööpäeval.

Kümnendat korda toimuva ürituse töötubades võib proovida viltimist, meisterdada liivapilte ja kaarte, pakutrüki tehnikas T-särke ja kotte kujundada, kaunistada salvrätitehnikas kruuse ja prosse, teha pabernöörist lilli, paelu punuda jpm.

„Võta kaasa lapsed, pere, sõbrad ja tuttavad ning tule Kuninga kooli õue käsitööpäevale,“ kutsus kooli käsitööõpetaja Elje Lõhmus.

Avatud on kohvik, kus pakutakse õpilaste valmistatud hõrgutisi.

Meeleolukaks tõotab kujuneda lastekaitsepäev Rüütli tänaval, kus tuleb järjekordne kärude paraad.

Ürituse ühe korraldaja Marvi Volmeri teatel oodatakse titekärude paraadil osalejaid kella 16ks Rüütli platsile, kust liigutakse rongkäigus puhkpilliorkestri saatel Vallikääru.

Seal järgneb laste trall koos Pipi, Nublu, Lõvi Leo ja Jänksiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles