Hommikune muna söömine aitab saleneda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahekümne rasvunud ja ülekaalulise vabatahtliku peal tehtud test näitas, et hommikusöögi ajal muna söönud inimesed olid lõunaajaks vähem näljased kui need, kes olid söönud hommikuhelbeid.

USA Penningtoni biomeditsiini uuringute keskuse teadlased leidsid, et muna söönud inimeste veres oli kolm tundi pärast hommikusööki märksa vähem söögiisu stimuleerivat hormooni. Neil oli ka tunduvalt enam teist hormooni PYY3-36, mis tekitab täiskõhutunnet.

Uuringu korraldanud Nikhil Dhurandhari teatel näitab uuring, et suure valgusisaldusega dieet võib tekitada täiskõhutunde, mis aitab paremini kaalust alla võtta.

Hommikune muna võib aidata loobuda lõunasöögieelsest näksist, kuid seejuures tasuks kasutada tervislikumaid toiduvalmistamise viise. Keetke või pošeerige mune, selle asemel et neid praadida, ja vältige või lisamist munapudrusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles