Jüri Jaansonile anti üle Pärnu aukodaniku tiitel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenetemärgi saab Reet Rannik.
Teenetemärgi saab Reet Rannik. Foto: Urmas Luik

Pärnu kontserdimajas toimus eile õhtul Eesti Vabariigi 91. aastapäevale pühendatud pidulik kontsertaktus, kus Pärnu linnavolikogu esimees ja Pärnu linnapea tunnustasid aumärkidega linna jaoks olulisi inimesi.


Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo ja Pärnu linnapea Mart Viisitamm andsid linna aukodaniku tiitli üle Jüri Jaansonile, keda tunnustati silmapaistvate tulemuste eest spordis ja oma kodulinna väärtustamisel maailmas spordisaavutuste kaudu.

Jaanson on Pärnu kuues aukodanik. Varasemad Pärnu aukodaniku tiitli pälvinud on admiral Konstantin Possiet (1886), professor Friedrich Fromhold Martens (1901), Riigivanem Konstantin Päts (1934), dirigent Neeme Järvi (2007) ning helilooja ja muusikaloolane Valter Ojakäär (2008 ).

Pärnu linna vapimärgiga tänati sõpruslinna Helsingborgi kantselei juhti Sten Nordqvisti kahe linna sõprussuhete pikaajalise arendamise ees. Nordqvistile anti vapimärk üle Helsingborgi delegatsiooni Pärnu visiidi ajal 5. jaanuaril.

Eile õhtul anti vapimärk üle Saima-Õie Andlale Pärnu raamatukoguvõrgu rajamise ning Keskraamatukogu arendamise eest ning näitlejale Feliks Kargile elutöö eest kodulinna teatris, rahvakultuuri arendamise ja suupilliklubi Piccolo loomise eest.

Samuti oli varasemalt vapimärgi saanud kätte professor Arbo Valdma Pärnu linna haridus- ja kultuurielu arendamise, elavdamise ja rikastamise ning aastatepikkuse pianistide meistrikursuste korraldamise eest . Arbo Valdmale anti vapimärk üle 15. veebruaril Pärnu raekojas TALVEUNIversiteedi meisrtikursuste lõppkontserdil.

Pärnu linna teenetemärgid anti üle Pärnu haigla arstile Sven-Johan Juckumile ortopeedia eriala eestvedamise ja noorte ortopeedide õpetamise eest Pärnu haiglas, Liivi Kaasikule Raeküla seltsielu edendamise ja Raeküla Vanakooli keskuse käivitamise eest ning Pärnu haigla arstile Reet Rannikule funktsionaaldiagnostika ja moodsa kardioloogilise intensiivravi rajamise eest Pärnus.

Pärnu linna teenetemärgi pälvisid veel kunagine linnavolikogu esimees Märt Mere, ajaloolane Eduard Rajari ja ajakirjanik Teet Roosaar. Nemad said teenetemärgid kätte 26. jaanuaril Pärnu raekojas, kui täitus 130 aastat esimese valitud linnavalitsuse tegutsemise algusest.

Piduliku õhtu kontsertosas esines kohaletulnutele Eesti politseiorkester koos Kaire Vilgatsi ja Margus Vaheriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles