Eesti lipu aastapäeval rullub Pärnus lahti Eesti suurim plagu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipupäeva tähistamine Pärnus Rüütli platsil. Arhiivifoto.
Lipupäeva tähistamine Pärnus Rüütli platsil. Arhiivifoto. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Paikuse huvikooli noored rullivad täna õhtul Pärnus Rüütli platsil Eesti lipu 128. aastapäeva auks lahti Jalgpallihaiglale kuuluva maailma suurima sinimustvalge lipu, mille suurus on 7x11 meetrit.

Kell 18 rivistuvad suurte kandelippudega Rüütli platsil riigi väljakuulutamise mälestusmärgi juurde koolinoored ja organisatsioonide ning asutuste esindajad, kes hoiavad oma kätes Eesti lipu seltsile kuuluvaid lippe.

Esinevad Pärnu Ülejõe gümnaasiumi puhkpilliorkester ja Eesti sõjameeste ühenduse Pärnu meeskoor. Tervitussõnu ütlevad riigikogu esimees Ene Ergma, Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Eesti lipu seltsi esimees Trivimi Velliste.

Pidulikule lipurivistusele järgneb rongkäik Vallikääru, kus lipu seltsi korraldusel algab linnarahvale tasuta kontsert, mille peaesineja on Tõnis Mägi koos ansambliga Estraadiraadio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles