Pärnakate olümpialootus sai väikese tagasilöögi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kuslap ja Vladimir Latin Horvaatia kevadlaagris.
Kaur Kuslap ja Vladimir Latin Horvaatia kevadlaagris. Foto: Fred Killing

Laupäeval Pärnu jõel toimunud sõudmise Eesti karikavõistlustel käis kõige põhimõttelisem heitlus meeste paarisaerulisel kahesel, kus Eestile väljateenitud olümpiapileti eest heitlesid Pärnu kahe sõudeklubi paar Artur Maier ning Joosep Laos ja Narva ja Viljandi duo Vladimir Latin ning Kaur Kuslap.

Karikavõistluste start pidi esmalt näitama, kas esialgsetel plaanidel - pidada katsevõistlus juuni keskel peetaval Müncheni MK-l - on perspektiivi.

Latin ja Kuslap näitasid Pärnus, et seis on nende kasuks üks-null, olles Maierist ja Laosest eespool 3,8 sekundiga. Siiski ei tundu seis nii konkreetne, et Müncheni lõppvõistluse plaanidest loobuma peaks. Lõplik kinnitus saabub sõudejuhtidelt lähiajal.

Londonisse medalimõtetega siirduv paarisaeru neljapaat lubas endale väikese vahepala, startides hoopis üksikaeru neljapaadil. Kaspar Taimsool, Tõnu Endreksonil, Allar Rajal ja Andrei Jämsäl rivaalide alistamisega raskusi ei tekkinud.

Ajaga 6.38,04 lõpetanud olümpiakvartett alistas 15 sekundiga Viljandi ja Pärnu sõudekeskuse Kalev kombineeritud võistkonda Priidik Vilumaa, Rait Merisaar, Maanus Leesment ja Karl Henry Thomson.

Karikavõistluste pronks kuulus Pärnu sõudeklubi meeskonnale rivistuses Sten Villmann, Elar Jaakson, Jüri Jaanson ja Andrus Sabiin, mis jäi teisest kohast maha vaid 0,3 sekundiga.

Enim punkte teenis ja karikavõidu jättis 167 silmaga Pärnusse Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsä koduklubi. 114 ja 93 punktiga järgnesid vastavalt Pärnu sõudekeskus Kalev ning Viljandi sõudeklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles