Veterinaaramet tunnustas vana-tori hobuste aretusühingut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-tori hobused. Foto on illustreeriv.
Vana-tori hobused. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) tunnustas peadirektori otsusega aretusühinguna MTÜd Vana-Tori Hobuse Ühing, kellele anti sellega õigus pidada tori tõugu hobuste vana-tori suuna tõuraamatut ja teha jõudluskontrolli.

MTÜ Vana-Tori Hobuse Ühing (VTHÜ) esitas 11. aprillil tunnustamistaotluse tori hobuse vana-tori suuna tõuraamatu pidajana ja jõudluskontrolli läbiviijana.

26. aprillil moodustas VTA peadirektor tori hobuse ajutise komisjoni, kelle eesmärk oli saada vastused küsimustele, kas kavandatava tori hobuse uue aretussuuna algpopulatsiooni kuuluvad hobused on fenotüübiliste omaduste poolest ühtlikud ja vastavad Vana-Tori Hobuse Ühingu aretusprogrammis toodud kirjeldusele; kas Vana-Tori Hobuse Ühingu liikmetel on piisavalt suur kari aretusprogrammiks; kas uue ühingu tunnustamine ohustab tori hobusetõu säilimist või Eesti hobusekasvatajate seltsi aretus- ja säilitusprogrammi.

Tori hobuse ajutine komisjon leidis, et hobused on ühtlikud ja vastavad kirjeldusele; tegevliikmetel on aretusprogrammiks piisav kari ja tunnustust taotlev aretusühing ei ohusta tori hobusetõu säilimist ning Eesti hobusekasvatajate seltsi aretus- ja säilitusprogrammi.

VTA kontrollis aretusühingu/jõudluskontrolli läbiviija ja tema kavandatud aretustegevuse vastavust õigusaktides sätestatud nõuetele. Tunnustamise käigus kontrolliti aretusühingu liikmete tegevuse vastavust aretusalastes õigusaktides sätestatud nõuetele. Tunnustust taotleva MTÜ VTHÜ kavandatud aretustegevus on nõuetekohane, vastab kõikidele õigusaktides sätestatud nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles