Lääne prefektuuri haldushoone planeering suunati Pärnu volikogusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri uus haldushoone on plaanitud endise pataljoni territooriumile.
Lääne prefektuuri uus haldushoone on plaanitud endise pataljoni territooriumile. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus suunas volikogusse otsuse eelnõu, millega linnavalitsus soovib vastu võtta detailplaneeringu, mille ülesanne on politsei ja piirivalve Lääne prefektuuri keskuse haldushoone rajamiseks võimalike ehitusmahtude väljaselgitamine ja linnaehituslike tingimuste määramine.

Detailplaneeringu ala suurus on 36 350 ruutmeetrit ning see asub Pärnu kesklinna linnaosas A. H. Tammsaare puiestee ja Riia maantee ristmiku ümbruses ning hõlmab A. H. Tammsaare puiestee 61 ja 70, Riia maantee 123 ja 127 ning Heina 6 kinnistut ja nendevahelisi tänavalõike.

Eriotstarbeline teenindus ehk politsei, tuletõrje- ja päästeteenistus on üldplaneeringuga ette nähtud koondada ligi 2,7 hektari suurusele alale A. H. Tammsaare puiestee ja Riia maantee ristmiku piirkonda.

Ühtlasi suunas linnavalistus volikokku otsuse eelnõu, millega soovitakse kehtestada Betooni 2 kinnistu detailplaneering.

Detailplaneeringuala moodustab 5929 ruutmeetri suurune hoonestamata 100 protsenti ärimaa sihtotstarbega Betooni 2 kinnistu, mis asub Pärnu Rääma linnaosa Niidu ettevõtluspiirkonnas. Krundile on lubatud rajada kaks kontori- ja büroohoonet lubatud suurima ehitusaluse pindalaga kokku 3100 ruutmeetrit. Hoonete suurim kõrgus on 14 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles