Lottemaa uue hanke ettevalmistustööd on lõpusirgel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa.
Lottemaa. Foto: Ants Liigus

Pärnumaale plaanitava Lottemaa uue ehitushanke ettevalmistustööd on lõpusirgel ja lähiajal on kavas välja kuulutada uus ehitushange.

"Projekt on endiselt ajakavas ja plaanime järgmise suve alguses teemapargi avada," ütles hanget korraldava Sihtasutuse Leiutajateküla nõukogu esimees Rein Malsub.

Aprilli lõpus teatas sihtasutus, et eelmine hange nurjus, kuna kõik esitatud neli pakkumist ületasid kavandatud eelarve võimalusi.

SA Leiutajateküla on taotlenud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 3,2 miljonit eurot toetust. EASi positiivse toetusotsuse kõrval on nii teemapargi ehitusprojekt kui ka ehitusluba, sõlmitud on koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega.

Kogupere teemapark Lottemaa on kavas rajada Pärnumaale Tahkuranna valda Reiu randa 12,4 hektari suurusele maa-alale. Maaomanik on Kaitseliit, kellega on sõlmitud hoonestusõiguse leping 35 aastaks.

Lottemaa on Lotte autorite Janno Põldma ja Heiki Ernitsa idee järgi loodav kogupere teemapark. Lottemaa keskne tegelane on koeratüdruk Lotte koos oma pere ja sõpradega, kes kõik elavad ja tegutsevad Leiutajatekülas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles